Hitlerov paradni mercedes na aukciji

Hitlerov paradni Mercedes-Benz 770K Grosser Open Tourer iz 1939.godine naći će se na aukciji od strane Worldwide Auctioneers 17.januara. Treba napomenuti da 10 odsto od dobijene cene će ići žrtvama holokausta.

Prema aukcijskoj kući, automobil je naručio službenik SS i šofer za Hitler Erich Kempka. Korišćen je kao gostujući automobil za goste i za velike nacističke parade. Korišćen je na tim parama između 1939. i 1941.

Automobil je korišćen za Hitlera pa je opremljen dodatnom opremom tj. zaštitom.Oklopna ploča je postavljena na bočne i donje strane automobila. Vetrobransko staklo je otporno na metke, a okrenuta ploča može se podići pozadi iza sedišta ako se utvrdi veća pretnja. Priključen je na petostepeni manuelni menjač.

Automobil su zaplenile američke snage a sada se našao na aukciji.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Uhapšene dve osobe zbog bacanja „molotovljevih koktela“ na Senjaku

Пет дец 22 , 2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije u Beogradu uhapsili Lj. P. (1995) i N. L. (1999), kao i dvojicu 17-godišnjaka, zbog sumnje da su učestvovali u događaju od 17. decembra ove godine, kada je bačeno više „molotovljevih koktela“ na ugostiteljski objekat na Senjaku. Zbog […]