Trend

Hapšenje zbog promocije narkomanije na društvenim mrežama

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Službe za borbu protiv kriminala identifikovali i priveli dvojicu maloletnika, starih 16 i 15 godina, koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga.

U saopštenju se navodi da postoje osnovi sumnje da su njih dvojica bili administratori, odnosno da su napravili, održavali i uređivali Instagram profil “drogasrbijaaa”.

Naime, nakon što je društvena mreža Instagram, na zahev MUP-a, ugasila prvi profil “drogasrbija”, nekoliko dana kasnije se na istoj društvenoj mreži pojavio novi profil sa nazivom “drogasrbijaaa”.

Na profilu “drogasrbijaaa” prenet je manji deo fotografija i materijala sa ugašenog profila “drogasrbija”, na kojima se nalaze nedozvoljene supstance, čime su privedeni maloletnici, kako se sumnja, navodili druge na uživanje opojnih droga.

Po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, protiv njih će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Zbog istog krivičnog dela ranije su identifikovana dvojica maloletnika, starih 17 godina, koji se sumnjiče da su bili administratori Instagram profila “drogasrbija”, podseća se u saopštenju.

Foto:Ilustracija