Hapšenje u Beogradu osumnjičenog za napada na policajca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije u Beogradu uhapsili D.Z. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pripadnici policije su jutros oko 7 časova, u Savskoj ulici, zaustavili vozilo „BMW X6“, a prilikom legitimisanja, osumnjičeni je ponudio novac policijskim službenicima kako bi odustali od dalje kontrole.

Policijski službenici su novac odmah odbili, a D.Z. je nakon toga pokrenuo vozilo kako bi pobegao. Dvojica policijskih službenika su krenuli da ga zaustave, a on im je, dok je automobil bio u pokretu, zadao više udaraca pesnicom u predelu glave i tela kako bi ih izgurao iz vozila.

Obojica su tom prilikom povređena, ali su uspeli da spreče bekstvo osumnjičenog. Prilikom pregleda vozila policija je pronašla i pištolj, za koji osumnjičeni nije imao dozvolu.

Nakon utvrđivanja identiteta osumnjičenog ustanovljeno je da je za istim raspisana i sudska potraga zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, jer je kako se sumnja, aprila ove godine, u Vinči, ispalio više hitaca u 32-godišnjeg mladića i ranio ga u stomak.

Osumnjičenom D.Z. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz odgovarajuće krivične prijave, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili