Hapšenja zbog korupcije u Prijepolju, Arilju i Novom Pazaru

U akciji suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapšeno je 28 osumnjičenih, koji se terete da su počinili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Akcija je sprovedena na teritoriji Prijepolja i Arilja, kao i Novog Pazara, a među uhapšenima su bivši i sadašnji funkcioneri opština Prijepolje i Arilje i grada Novog Pazara, kao i direktori pojedinih javnih preduzeća iz tih gradova. Krivična prijava u redovnom postupku podneta je protiv tri osobe.

Policija je u Novom Pazaru uhapsila pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara E. Š. (1981), odgovorno lice javnog preduzeća „Zavod za urbanizam“ S. Lj. (1976), odgovorno lice Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ E. O. (1962) i još osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Uhapšeni su i radnik Gradske uprave Novog Pazara M. D. (1968), zaposleni u Kulturnom centru tog grada A. I. (1978), kao i vlasnici pet privrednih društava, dok je protiv jedne osobe podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki.

Pripadnici MUP-a uhapsili su i bivšeg predsednika Opštine Prijepolje D. Z. (1965), odgovorno lice vrtića „Miša Cvijović“ I. K. (1978), kao i šestoro službenika Opštine Prijepolje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba službenog položaja u pomaganju i trgovina uticajem.

Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta i protiv odgovornog lica Turističke organizacije Prijepolje.

Policija je u Arilju uhapsila bivšeg predsednika Opštine Arilje M. N. (1956), zamenika predsednika Opštine B. V. (1965), kao i rukovodioce opštinske uprave Arilje G. P. (1964) i R. N. V. (1962).

Takođe, uhapšeni su i funkcioner Mesne zajednice Kruščica T. K. (1975), fudbalski funkcioner „Budućnost“ iz Arilja M. S. (1951), bivša radnica Opštine Arilje, kao i vlasnici dva privredna društva sa teritorije te opštine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja.

Policija će i protiv bivšeg predsednika Opštine Arilje Z. T. podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Oni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ako ste propustili