Hapšenja funkcionera grada Zaječar

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Policijske uprave Zaječar, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba u postupcima javnih nabavki.

U sklopu sprovođenja stalnih akcija usmerenih na suzbijanje korupcije, policija je uhapsila odgovorno lice SPC „Timok“ Ž. M, funkcionera grada Zaječara B. S., odgovorno lice privrednog društva „AD Put“ Z. J. i odgovorno lice privrednog društva „Betoneks“ I. V.

Oni se terete za to da su, od 2013. do 2015. godine, izvršili više zloupotreba u postupcima javnih nabavki koje su sprovedene za potrebe Gradske uprave u Zaječaru i na taj način oštetili budžet ovog grada za ukupan iznos od 3.637.514 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će u zakonskom roku, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Zbog postojanja osnova sumnje da je, takođe, izvršio krivično delo zloupotreba u postupcima javnih nabavki, krivična prijava biće podneta i protiv bivšeg predsednika Skupšine grada Zaječara S. M., koji se, zbog prethodno podnetih krivičnih prijava, već nalazi u pritvoru.

Ako ste propustili