Guitar Art Festival od 1. do 5. juna u Beogradu

Mesto održavanja: Dom omladine Beograda, Kombank dvorana i Kolarčeva zadužbina

Guitar Art Festival održaće se od 1. do 5. juna 2021. pod sloganom “Digital Revolution”.

Guitar Art Festival je jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Srbiji i međunarodno prepoznat festival koji nosi titulu jednog od 5 najznačajnih festivala gitarske umetničke muzike u svetu.

Koncertom “40 Fingers” otvara se Guitar Art Festival 1. juna u Kombank dvorani. Muzičko-scenski spektakl italijanskog gitarskog kvarteta “Guitar Rhapsody” predstaviće poznatu filmsku muziku, autorske pesme, a potom sledi energičan deo sa kultnim melodijama i popularnim obradama pop i rok hitova u posebnom aranžmanu za 4 gitare.

Gitarista Vlatko Stefanovski održaće koncert 3. juna u velikoj sali Doma omladine Beograda uz specijalanog gosta Vukašina Markovića, pevača i tromboniste.

Koncerte će održati i mladi gitarista Vuk Vukajlović, pobednik takmičenja „Virtuoz V4+“, Nikola Jelačić, virtuoz beogradskog Fakulteta muzičke umetnosti, Amalia Miler koja izvodi koncert sa gudačkim orkestrom “Macris” pod vođstvom maestra Predraga Goste.

Koncerte klasične muzike na Guitar Art festivalu održaće i vrhunski gitaristi među kojima su Ruben Betenkurt iz Portugala i Tal Hurvic iz Izraela.

Svečano zatvaranje festivala rezervisano je za 5. jun na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine i svetsku premijeru koncerta “Recuerdos de Belgrado” nemačkog kompozitora Hoakin Klerča, koji je koncert za gitaru i simfonijiski orkestar posvetio beogradskom Guitar Art Festivalu.

Nastupa Simfonijski orkestar RTS-a pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, a solisti koncerta su Marko Tamajo iz Austrije, David Martines i Rafael Agire iz Španije.

PROGRAM:

UTORAK, 1. JUN

KOMBANK DVORANA (VELIKA SALA)

20:00 40 FINGERS

SREDA, 2. JUN

DOM OMLADINE (VELIKA SALA)

19:00 RUBEN BETTENCOURT

20:30 NIKITA KOSHKIN – AMALIA MILER & GUDAČKI ORKESTAR “MAKRIS”

Dirigent: PREDRAG GOSTA

ČETVRTAK, 3. JUN

DOM OMLADINE (VELIKA SALA)

20:00 VLATKO STEFANOVSKI (specijani gost VUKAŠIN MARKOVIĆ)

PETAK, 4. JUN

DOM OMLADINE (VELIKA SALA)

19:00 VUK VUKAJLOVIĆ, NIKOLA JELAČIĆ

20:30 TAL HURWITZ

SUBOTA, 5. JUN

KOLARČEVA ZADUŽBINA (VELIKA SALA)

19:30 DODELA NAGRADA

20:00 JOAQUÍN CLERCH & SIMFONIJSKI ORKESTAR RTS-a

Solisti: MARCO TAMAYO, RAFAEL AGUIRRE, JOAQUÍN CLERCH & DAVID MARTINEZ

Dirigent: BOJAN SUĐIĆ

Izvor: Beogradske vesti/ Dom omladine

Foto:ilustracija/pixabay

Ako ste propustili