Festival zdravlja 2017

U Domu omladine u Beogradu održaće se 15. Prolećni festival zdravlja , 5. i  6. aprila 2017., sa velikim brojem zdravstvenih sadržaja. Ulaz će biti besplatan.

Festival zdravlja obuhvata nekoliko segmenata:

1) predavanja za građanstvo koje drže ugledni lekari iz raznih oblasti medicine kako bi ljudi uvideli koji je značaj raznih preventivnih pregleda i upoznali se sa simptomima pojedinih oboljenja, postavljali pitanja doktorima i učetvovali u razgovorima. Planirano je održavanje oko 60 tribina i predavanja stručnjaka

2) Dešavanja na bini obuhvataju nastupe mališana iz vrtića, škola, sportskih klubova, ali i vežbanje za odrasle. Učestvuje više od 1.500 osoba za dva dana trajanja festivala.

3) Štandovi izlagača. Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije i bolnice, farmaceutske kuće, fitnes, welnes i banjski centri, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom. Građani mogu da se posavetuju sa njima oko one tematike koja ih zanima radi održavanja dobrog zdravstvenog stanja. Domovi zdravlja i udruženja pacijenata organizuju merenja šećera u krvi, pritiska, očne preglede, određivanje bodi mas indeksa…

4) Dečiji kutak. Mališani se u ovom kutku zabavljaju, crtaju i prave figurice od plastelina na temu zdravog života, a najbolji radovi se nagrađuju.

5) Akreditovani programi za lekare i sestre.

Ako ste propustili