EXIT zvanično najbolji evropski festival

ЕXIT je zvaničnо najbоlji festival Еvrоpe, оbjavljenо je na dоdeli Еvrоpskih festivalskih nagrada u Hоlandiji, pri čemu je pоbediо u glavnоj kategоriji u kоnkurenciji оd 350 festivala iz više оd 35 zemalja.

EXIT je osvojio prvo mesto uz preko milion glasova publike i mišljenje stručnog žirija sastavljenog od najeminentnijih ljudi svetske muzičke industrije.

EXIT festivali bili su u finalu u šest kategorija, a sam EXIT u rekordne tri kategorije, uključujući i osvojenu glavnu nagradu za najbolji veliki evropski festival, te najboljeg festivalskog organizatora u Evropi i nagradu „Take a Stand“ za društveni aktivizam.

Osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević izjavio je da je ovaj festival, nakon četiri godine, ponovo osvojio najvažniju festivalsku nagradu na svetu, što je, kako je podvukao, neverovatan uspeh.

Kovačević je naveo da je nagrada osvojena u najtežoj kategoriji, gde su najveći evropski i svetski festivali sa budžetima i preko deset puta većim od EXIT-a.

Izuzetno smo ponosni na to što smo najveće priznanje vratili u naš Novi Sad, evropsku prestonicu kulture, u našu Srbiju, u naš region, rekao je on.

Ovo je druga po redu šampionska titula koju je EXIT osvojio na Evropskim festivalskim nagradama još od njihovog ustanovljenja 2010. godine, a svake godine je u najužem izboru za najbolji evropski festival.

EXIT je prethodno osvojio nagradu za najbolji veliki evropski festival za 2013. godinu, dok je 2007. godine izglasan za najbolji evropski festival van Velike Britanije od strane Britanskih festivalskih nagrada.

Pobednike bira publika iz čitave Evrope, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije.

Foto: pixabay/Beogradske evsti

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili