Evropski forum Vahau prilika za predstavljanje Srbije

Vršilac dužnosti predsednika Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc prisustvovali su danas u Beču prezentaciji dela „Vizija“ multimedijalnog umetnika Mihaela Milunovića.

Dačić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Austriji, najavio je da će sutra učestvovati na Evropskom forumu Vahau, čija je ovogodišnja tema „Evropa – bliže svojim građanima“.

On je naveo da će ovom skupu prisustvovati niz uglednih zvanica, a jedan od njih biće i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, kao i brojni gosti iz sveta politike.

Još jednom ću tom prilikom ukazati na politiku koju Srbija vodi, a to je politika regionalnog mira i stabilnosti, evrointegracija i reformi koje treba da dovedu do toga da naša zemlja što pre postane članica EU, poručio je Dačić.

Delo „Vizija“ prekrivaće približno godinu dana fasadu zgrade „Wiener Stadtische“.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Izvor:Vlada Srbije

Next Post

Sveti mučenici Teodora i Didim

Пет јун 9 , 2017
Sveti mučenici Teodora i Didim su hrišćanski svetitelji. Za vreme vladavine cara Galerija Maksimijana u Aleksandriji je živela devica Teodora. Kao hrišćanka Teodora je izvedena na sud pred neznabošce. Posle dugog mučenja za veru Hristovu naredio je knez mučitelj, da se baci u bludilište za vojnike. Sveta Teodora se molila […]