Energično protiv negativnosti u sportu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas na konstitutivnoj sednici Nacionalnog saveta za sprečavanje negativnih pojava u sportu, da će držva gajiti sport, a da će se energično obračunati sa negativnostima u ovoj oblasti.

Stefanović, koji je i predsednik pomenutog tela, istakao je da Savet treba da da odgovore na neka pitanja koja muče naše društvo već izvesno vreme.

Kroz pet radnih grupa, u kojima se nalaze stručne institucije i stručni pojedinci iz tih institucija, želimo da damo odgovor države, koja želi da najvažnija vest bude da naši sportisti uzimaju medalje i da postižu zaista sjajne rezultate, a ne da nam ključne vesti budu nasilje, doping, nameštene utakmice i slično, poručio je ministar.

On je istakao da ima potpuno poverenje da će ljudi koji su se uključili u rad ovog saveta dati sve od sebe, kako bi već za nekoliko meseci mogli da kažemo da smo napravili napredak, jer Republika Srbija hoće da gaji sport u svojim školama, u amaterskim institucijama i u prvoklasnim profesionalnim klubovima.

Sednici su prisustvovali i zamenik predsednika Saveta, ministar odbrane Aleksandar Vulin i potpredsednik, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Na sednici su bili prisutni i predstavnici Ministarstva pravde, kao i članovi Saveta, ministar prosvete Mladen Šarčević, predstavnici Ministarstva zdravlja, Republičkog javnog tužilaštva, sportskih saveza, Udruženja sportskih novinara Srbije, Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta i Antidoping agencije.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:arhiva

Ako ste propustili