Energetska sanacija stambenih zgrada u Beogradu

Iz Sekretarijata za energetiku obaveštavaju stanare stambenih zgrada na području grada Beograda, koji su zainteresovani za energetsku sanaciju u okviru projekta JAVNI ESCO, objavljenog u javnom pozivu 3. novembra, da se zbog velikog interesovanja produžava rok za predaju prijava do 26. decembra.

U okviru komunikacije sa upravnicima zgrada i vlasnicima stanova, Sekretarijatu za energetiku se javlja znatan broj stambenih zajednica koji nema upotrebnu dozvolu i koji nije uknjižen, niti imovinski ima regulisan status, što je prepreka u dobijanju dozvola za radove u okviru energetske sanacije.

Sekretarijat poziva upravnike zgrada koji nemaju regulisan pravni status, da blagovremeno uđu u postupak uknjižbe objekta, kako bi mogli legalno da vrše sanacije ili rekonstrukcije na objektima, to jest da budu u mogućnosti da se prijave na aktuelni konkurs ili učestvuju u sličnim programima u narednim godinama. Sekretarijat za energetiku je spreman da ne odbija prijave za zgrade gde je započet postupak regulisanja statusa objekta, uzimajući u obzir da tokom procedure izrade projektne dokumentacije i energetskih pregleda postoji dovoljno vremena za dobijanje upotrebne dozvole ili uknjižbu zgrade.

Foto: ILustracija / A.M

Izvor: Beoinfo

Ako ste propustili