Elektronskih građevinskih dozvola, primljeno 63.336 zahteva

Agencija za privredne registre Republike Srbije saopštila je da je za godinu dana od početka rada sistema za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola, primljeno 63.336 zahteva, od čega je pozitivno rešeno 69 odsto zahteva.

U saopštenju se navodi da je za godinu dana, koliko je prošlo od uspostavljanja Centralne evidencije objedinjenih procedura izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, preko informacionog sistema koji vodi Agencija za privredne registre u koordinaciji sa resornim Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, primljeno 63.336 zahteva.

Od ukupnog broja primljenih zahteva, 59.946 ili 95 odsto je već okončano, što ukazuje na izuzetnu efikasnost elektronskog sistema i institucija koje ove procedure sprovode.

Preko ove platforme trenutno se sprovodi 27 procedura i postupaka u vezi sa izdavanjem elektronskih građevinskih dozvola, a zahteve obrađuje 7.200 odgovornih lica u okviru 1.200 institucija u čijoj je nadležnosti izdavanje različitih vrsta odobrenja i dozvola iz oblasti građevinarstva.

S obzirom da je od ukupnog broja obrađenih zahteva 69 odsto (41.518) rešeno pozitivno, može se zaključiti da je sistem za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola u potpunosti zaživeo kako od strane državnih organa i institucija koje su, bez većih problema, prešle sa načina rada u papiru na rad u zaokruženom informacionom sistemu, tako i od strane korisnika koji su sa uspehom, za godinu dana, savladali sve tehničke izazove i prešli na elektronsko sprovođenje procedura i dostavljanje dokumenata isključivo u elektronskom obliku.

Agencija se zahvaljuje svim korisnicima informacionog sistema na velikom razumevanju i dobroj saradnji tokom trajanja ovog projekta i izražava očekivanje da će se dalji razvoj sistema uspešno nastaviti i tokom 2017. godine, uz saradnju i pomoć resornog ministarstva, ističe se u saopštenju.

Foto:pixabay

Ako ste propustili