Električni trotineti biće regulisani zakonom

Električni trotineti su u velikoj meri počeli da se koriste širom Evrope , a i u samom Beogradu ih možemo videti sve više.

Korišćenje električnih trotineta postalo je efikasno,jeftino i brzo sredstvo za izbegavanje gužvi u našoj predstonici. Neki trotineti mogu da dostignu brzinu i do 70 km na sat i cena im varira u zavisnosti od brzine, načina punjenja i izdržljivosti baterije. U zavisnosti od vrste električnih trotineti imaju i oni koji se pune preko USB-a, a neki mogu da pređu i do 30km nakon samo jednog punjenja.

Neki gradovi u Evropi su već kategorisali električne trotinete, a u Americi imaju regulisan zakon, pa čak proveravaju vozače električnih trotineta da li voze u alkoholisanom stanju.

Primer za to je prošla godina, kada je policija uhapsila ragbi vozača jer je vozio električni bicikl u alkoholisanom stanju.

U Kopenghagenu ( Danska ) policija je uhapsila čak 28 osoba, u toku jednog vikenda, jer su vozila električni trotinet pod dejstvom alkohola ili droge.

Postoje najave da će električni trotineti biti regulisani zakonom u skorijem periodu, pa će svakako vozači ovog prevoznog sredstva biti u obavezi da nose zaštitnu opremu, obeleže svetlosnom signalizacijom svoje dvotočkaše …

Foto:ilustracija/pixabay

Ako ste propustili