Drugi model nastave i u srednjim školama u Kragujevcu i Velikom Gradištu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivati od 6. septembra i u srednjim školama na teritoriji Grada Kragujevca i Opštine Veliko Gradište.

U saopštenju se navodi da će se ovaj model sprovoditi u pomenutim školama na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba.

U režimu drugog modela nastave, koji podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, pri čemu su odeljenja podeljena u grupe, ostaju i srednje škole u 15 jedinica lokalne samouprave za koje je odluka doneta prošle nedelje.

Takođe, na snazi ostaje odluka o primeni trećeg modela, odnosno onlajn nastave u svim srednjim školama u opštini Tutin i osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Odluka o načinu organizacije nastave u osnovnim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu.

Ako ste propustili