Dodik je rekao Vučiću da će referendum u Republici Srpskoj biti održan

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Srpske, posebno istakavši izgradnju infrastrukturnih projekata, puteva i mostova, koji povezuju Republiku Srbiju i Republiku Srpsku, kao i zajednička ulaganja u kulturne i obrazovne sadržaje.

U skladu s tim, posebno je dogovoren nastavak zajedničkog ulaganja u Andrićev institut u Višegradu, kao i dalje učešće u obeležavanju različitih datuma iz nacionalne istorije srpskog naroda.

Vučić i Dodik su razgovarali i o temama značajnim za mir i stabilnost regiona, saglasivši se da je mir najvažniji uslov za napredak i sigurnu budućnost srpskog naroda na zapadnom Balkanu, ali i svih ostalih naroda koji žive na tom prostoru.

Dodik je još jednom informisao Vučića da će referendum u Republici Srpskoj u ovakvim uslovima svakako biti održan, ukoliko Ustavni sud BiH u međuvremenu ne preinači ili promeni svoju odluku i vrati odlučivanje na početak.

Vučić je ponovio zvanične stavove Republike Srbije, iznete prošle nedelje na sastanku u Predsedništvu Srbije, i izrazio nadu i uverenje da će Republika Srbija i Republika Srpska i ubuduće svoje odnose činiti bližim i intenzivnijim.

Izvor/foto: Vlada Srbije

Ako ste propustili