Dodeljene stipendije Pravnog fakulteta

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je najboljim studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji su slabijeg socijalnog stanja danas uručeno 100 stipendija.

Stipendije su uručili državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vladimir Džamić i dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, koji su tom prilikom istakli da su ponosni na studente koji u teškim uslovima ostvaruju odlične rezultate.

Džamić je podsetio na to da Pravni fakultet dodeljuje stipendije u iznosu od 10.000 dinara mesečno studentima koji redovno polažu ispite, a slabijeg su socijalnog stanja.

On je pohvalio tradiciju te obrazovne ustanove koja traje devet godina, i ukazao na to da bi na njihov primer mogli da se ugledaju i mnogi drugi fakulteti u Srbiji.

Ministarstvo će, u saradnji sa akademskom zajednicom, omogućiti svim studentima da tokom studija steknu i praktična znanja, rekao je državni sekretar i naglasio da na taj način prilikom zapošljavanja niko više neće moći da kaže da nema radno, odnosno, praktično iskustvo.

Avramović je podsetio na to da su najvažniji kriterijumi za dodelu stipendija uspeh i materijalno stanje studenata, i objasnio da na odluku o dodeli stipendija 80 odsto utiče materijalno stanje, a približno 20 uspeh na fakultetu, pri čemu stipendiju nije dobio nijedan student koji nema prosečnu ocenu bar osam.

Uz zahvalnost na stipendijama, studenti su poručili da će im to biti podstrek da u nastavku studija budu još uspešniji.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili