Dodeljene sportske penzije

Vlada Republike Srbije donela je rešenje o dodeli nacionalnih sportskih priznanja državljanima Republike Srbije u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja.

Nacionalna priznanja dodeljuju se osvajačima medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima, kao i nosiocima svetskih rekorda u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama i osvajačima Dejvis ili Fed kupa međunarodne teniske federacije.

Rešenje za nacionalno sportsko priznanje dodeljeno je sportistima: Živku Gociću za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, Žarku Čabarkapi i Predragu Stojakoviću za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u košarci, Goranu Mariću za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u odbojci.

Takođe, rešenja su dodeljena i Goranu Nedeljkoviću za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskom sportu veslanje, Budimiru Malešiću i Darku Babiću za osvojene bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u stonom tenisu, Draganu Markoviću za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu i Tatjani Trivić za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u džudou.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Zaplenjena veća količina oružja u Novom Sadu

Чет нов 2 , 2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u zajedničkoj akciji sa pripadnicima PU Novi Sad, uhapsili R. L. (1957) iz tog grada. Sumnja se da je R. L. izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i […]