Dobro jutro Beograde u 7 ! Traži se gradonačelnik Beograda

Dobro jutro Beograde! Ovo jutro sam malo stariji, a da li si mi ti mlađi danas?

Jutarnja kafa uz Beogradsko jutro koje gledam sa prozora. Ponudio bi i tebi Beograde ali ogrebao sam iz tegle i ono što sam imao. Plata u čekanju a i kada dođe samo mi zamaže oči jer znam da mi neće ostati skoro ništa kada platim račune i kredit. Možda će malo ređe kontrolori ući u moj autobus kako bi nešto uštedeo za jagode čija je cena počela da pada na beogradskim pijacama.

Nego neznam Beograde da li si čuo da se traži gradonačelnik? Nije da niko neće ,ima ih baš. Kada se stolica prazna odmakne od stola,stolica je u strahu da nepukne od puno kandidata.

Možda bi sledeći gradonačelnik Beograda mogao da bude neko iz kulture koji će kulturno reći „Dobar dan,beograđani.“ Koji će onako neobavezno prići i meni koji sam niko i pitati „Kako ste?“ Onako neobavezno i ako znam da ima on i svojih problema.

Možda neki lekar koji će znati da opipa pravi puls Beograda i ako skoči pritisak beograđanima,što zna i kada treba i netreba, da će znati da stane pred njih i da kaže koji je pravi lek da svi živimo komšijski. Možda onaj lekar koji će doneti „pincete .“

Previše je „Možda“ u razne nade a ja niko samo želim da popijem ovu kafu i da smirom uletim u jutarnju gužvu.

Beograde ako ga tražiš nije važno da li je gospodin ili dama. Važno je da je gradonačelnik beograđana. A kada postane gradonačelnik beograđana onda će biti i tvoj gradonačelnik.

Autor: Aleksandar od Beograda

Dodaci

Ako ste propustili