Do 2020. godine 5.203 stana za pripadnike snaga bezbednosti

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas izgradnju 5.203 stana do 2020. godine, dodavši da tim programom Vlada Srbije rešava stambeno pitanje pripadnika snaga bezbednosti.

Mihajlović je u raspravi o amandmanima u Skupštini Srbije, gde poslanici raspravljaju o 20 zakona, navela da, od pomenutog broja, izgradnja 1.578 stanova iz prve faze počinje krajem avgusta, najpre u Nišu ili Kraljevu.

Ona je dodala da stanovi čija će izgradnja biti omogućena donošenjem zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti treba da budu završeni do 2020. godine, a neke zgrade biće gotove i u 2019. godini.

Mihajlović je ponovila da će izgradnjom stanova za pripadnike Vojske Srbije, policije i BIA biti ne samo rešen problem kojim se niko nije bavio prethodnih 30 godina, već će to podstaći i rast građevinarstva, obezbediti nove poslove za građevinske firme i domaća mala i srednja preduzeća, a opštinama doneti veće prihode od poreza.

Za razliku od nekih ranijih godina, kada je Srbija imala najniži bruto domaći proizvod (BDP) i najviše kriminala, sa ovom vladom Srbija ima rast BDP-a, rast industrijske proizvodnje i smanjenje nezaposlenosti. Zahvaljujući tome, možemo da radimo ovakve projekte, rekla je ona.

U prvoj fazi realizacije projekta izgradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti biće izgrađeno ukupno 1.578 stanova, i to 190 stanova u Vranju, 188 u Nišu, po 200 u Kraljevu i Kragujevcu i po 400 stanova u Beogradu i Novom Sadu.

Foto:Ilustracija

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili