Đurić : Srbija nikome ne preti niti se plaši pretnji koje joj Haradinaj upućuje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić izjavio je danas, komentarišući provokativne antisrpske izjave begunaca od pravde Ramuša Haradinaja, da Srbija nikome ne preti niti se plaši pretnji koje joj Haradinaj upućuje.

Đurić je u pisanoj izjavi za medije ocenio da puštanje na slobodu osumnjičenih za najteže zločine predstavlja pretnja za mir i stabilnost u regionu.

Na Kosmetu je počela predizborna kampanja i verujem da će se albanski političari utrkivati u ratobornosti, jer separatististi i presvučeni teroristi nemaju biračima ništa drugo da ponude, ukazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Prema njegovim rečima, separatizam je albanskom narodu na Kosovu i Metohiji doneo samo siromaštvo i odlazak u ekonomsku emigraciju kao jedinu šansu za preživljavanje.

Na drugoj strani, dobro je doneo jedino vođama separatista, koji su se preko noći od lažnih marksista i sledbenika Envera Hodže preobrazili u milionere i milijardere, i sada taj novac stečen na krvi Srba i Albanaca, na izborima treba braniti mržnjom i ludošću, podvukao je Đurić.

Ako ste propustili