Đurić čestitao Uskrs vernicima na Kosmetu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić čestitao je danas u Glavičici nadomak Gnjilana Uskrs svim hrišćanskim vernicima koji slave ovaj praznik i poručio da prenosi srpskom narodu u pokrajini poruku ljubavi i solidarnosti sunarodnika širom Srbije.

Đurić je okupljenim građanima na brdu Glavičica nadomak Gnjilana gde se danas održava Etno-fest rekao da je danas veliki praznik i prilika da se odavde sa Kosova i Metohije, postojbine kneza Lazara, celoj Srbiji pošalje poruka da su Srbi, ma gde živeli jedna porodica koja deli jednu sudbinu, koja ima iste ciljeve, iste strepnje i iste izazove sa kojima se suočava.

Naš narod ovde na Kosovu i Metohiji nosi jedno teško breme i zato su i oči celog našeg naroda, cele naše zemlje uprte na Kosovo i Metohiju. Došao sam da vam prenesem poruku ljubavi i solidarnosti svih naših sunarodnika i sugrađana iz Subotice, Beograda, Sombora, Novog Sada. Svakog našeg mesta gde god da živi naš narod i gde god da se danas obeležava Uskrs, svima su misli sa našim ljudima koji žive ovde na Kosovu i Metohiji, istakao je Đurić.

On je naglasio da se na ovom mestu čuva i baštini srpska tradicija, jezik i nošnja koja je obišla ceo svet i donele glas jednom malom, ali ponosnom narodu koji je izdržao pred svim naletima istorije, pred svim pokušajima da bude pokoren i istrebljen.

Na brdu Glavičica kod Gnjilana, pokraj temelja crkve Hrista Spasa, okupio se danas veliki broj Srba iz Kosovskog pomoravlja, a okupljene je pozdravio i predsednik opštine Parteš Dragan Nikolić.

Na skupu su bili prisutni i ministar u pokrajinskoj Vladi Dalibor Jevtić, gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić i drugi.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili