Dizajnirali odeću za Naciste a danas su veliki brend

Osnovan je kao luksuzna modna kuća u Nemačkoj 1924.godine i često su je nazivali samo BOSS a reč je o modnoj kući HUGO BOSS. BOSS bio je dobavljač za nemačku nacističku vojsku tokom Drugog svetskog rata.

Tokom ekonomske krize u Nemačkoj 1931.godine zapala je firma u krizu i nakon objavljenog bankrotstva kreditori su dozvolili da zadrže šest mašina. Iste godine pridružuju se Nacističkoj partiji a tokom godina njihovi prihodi su počeli da rastu sa rastom Nacističke partije.

Za proizvodnju u kasnijim godinama rata, Hugo Boss koristi ratnih zarobljenika i prinudne radnike, iz baltičkih država, Belgiji, Francuskoj, Italiji, Austriji, Poljskoj, Čehoslovačkoj i Sovjetskom Savezu.

Nakon završetka rata vlasniku je oduzeto pravo glasa,kažnjen je novčano i oduzeto mu je pravo poslovanja. Preminuo je 1948.godine.

 

Next Post

Policija uhapsila nasilnika koji je gurnuo devojku nogom niz stepenice nakon što je telohranitelj Lady Gage ponudio nagradu

Уто дец 13 , 2016
Snimak koji je šokira gde nasilnik nogom šutira devojku u ledja kada ona silazi niz stepenice uhapšen je u Berlinu. Nagradu za njegovo hvatanje je ponudio telohranitelj poznatih ličnosti kao što su Lady Gaga i Charlize Theron,prenosi Daily mail. Svedok događaja koji je postojao se plašio da nešto kaže ali […]