Deveto Sportsko sabranje Svete Srbije

Deveto Sportsko sabranje Svete Srbije biće održano u subotu 18. juna na Adi Ciganliji u organizaciji Pravoslavnog sportskog udruženja “Sveti Srb i ja”, a uz podršku Gradske opštine Čukarica i Turističke organizacije Čukarica. Kao i svake godine, ova manifestacija počinje svetom liturgijom u 9:00 časova, a svečano otvaranje će biti u 11:30 časova.

Sportsko sabranje Svete Srbije je projekat sportskog, porodičnog, duhovnog, druželjubivog, kulturnog, zabavnog, obrazovnog i patriotskog karaktera, protkanog ljubavlju i Jevanđeljem, koji je zbog njegovog razvoja, postignutih rezultata i dokazanog pozitivnog uticaja na društvo, dobio status ”Manifestacije od posebnog značaja za našu prestonicu – Grad Beograd”.

Uz promovisanje važnosti očuvanja duhovnog i telesnog zdravlja naših najmlađih, kako je to blaženopočivši Patrijarh Irinej nazvao kovanicom ”harmoničnog vaspitanja”, manifestacija je do sada na predhodnih osam ukupno zainteresovala i na jednom mestu okupila više od 180.000 posetilaca.

Mesto naših susretanja i ove godine će biti ispunjeno licima i osmesima na hiljade dragih gostiju, onih najmlađih koji će zajedno sa svojim roditeljima, bakama i dekama doći na porodično okupljanje roda koji dolazi.

Ove godine manifestacija ima za zatadak i misiju da iskaže važnost inkluzije i brige o našem bližnjem uopšte u društvu, sa akcentom na jednaka prava i potrebe osoba sa invaliditetom koje se po voljnom angažovanju i ljubavi, svakodnevno bave sportom ili nekim oblikom fizičke aktivnosti. Mi danas među njima imamo na desetine uspešnih evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona u raznim sportskim disciplinama, koji nam ličnim primerom kroz svoj život, pokazuju snagu svog karaktera i istrajnosti, skromnosti i požrtvovanosti i iznad svega ljubavi uz puno poštovanje onog pored i preko puta sebe.
Takođe, kroz ovu sportsku temu, Sabranje će razložiti i potrebu za očuvanjem ne samo čoveka, nego i prirode koja nas okružuje: vazduha, zemlje, vode, sve to pod sloganom ”Čuvajmo Božiju tvorevinu”.

Satnica manifestacije „9. Sportsko Sabranje Svete Srbije“

9:00-11:00 Sveta liturgija

11:30 Otvaranje manifestacije sa šampionima paraolimpijcima Srbije

12:00 -12:30 Vežbamo sa šampionima – sportski program za predškolce

12:30 Program na bini i sportski program, turniri na okolnim sportskim terenima
13:00 Ručak – vojnički pasulj
15:00 Tribina ”Sport i Pravslavlje”

16:30 Proglašavanje pobednika svih turnira

17:00 Zatvaranje manifestacije

Turniri će biti organizovani iz sportova: odbojka, fudbal, atletski kros, košarka, stoni tenis, streličarstvo

Sportske stanice: preko 40 sportskih stanica sa prezentacijom sporta: borilačkih, modelarstvo, gimnastika itd.

Kulturno-umetnički program: folklor, balet, plesne grupe, pevačke grupe

Kreativne radionice: slikarstvo, kaligrafija, mozaik…

Obezbeđeni su i osveženje, sendviči, baloni, majice, sladoledi za sve učesnike kao i pehari i medalje za najbolje u takmičenjima.

Izvor: opština Čukarica

Ako ste propustili