Delegacije Srbije i BiH u poseti Saudijskoj Arabiji

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović predvodiće političko-privredne delegacije dveju zemalja u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Saudijskoj Arabiji.
Poseta dve delegacije, koja predviđena 29. i 30. januara, biće realizovana na poziv princa Saudijske Arabije Sultana bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda, koji je ujedno i predsednik Državne komisije za turizma i kulturnu baštinu te zemlje.

Pored susreta sa princom Al Saudom, Ljajić i Šarović sastaće se i sa saudijskim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i životne sredine Abdurahmanom Abdulom Mosenom Al Fadilom, ministrom trgovine i investicija Mahidom bin Abdulahom Al Kasabijem i ministrom građevinarstva i stanogradnje Madžedom bin Abdulahom Al Hogaijem.

U delegaciji Srbije biće i direktor Razvojne agencije Željko Sertić, direktor Privredne komore Srbije Marko Čadež, kao i predstavnci šest kompanija iz oblasti elektronske industrije, informaciono-komunikacionih tehnologija, metalske industrije i pružanja zdravstvenih usluga.

Osim sastanaka sa državnim zvaničnicima Saudijske Arabije, biće održan i poslovni forum na kome će, pored srpskih privrednika, učestvovati i više od 20 saudijskih kompanija, među kojima će biti najveća poljoprivredna kompanije u toj zemlji „Salik“, kao i predstavnici državnog investicionog fonda „Sagia“.

Izvor:Vlada Srbije
Foto:pixabay

Ako ste propustili