Dečji maraton u „Vrtu dobre nade”

Dečji maraton u „Vrtu dobre nade” održaće se u subotu 23. aprila u „Vrtu dobre nade”, a domaćin će biti Srboljub Aleksić, direktor Beogradskog zoološkog vrta.Deca iz svih 17 beogradskih predškolskih ustanova, njih oko 16.000 učestvovalo je u kvalifikacijama za Dečji maraton.

– U beogradskim predškolskim ustanovama velika pažnja posvećuje se fizičkom obrazovanju mališana, a svaki vrtić ima prostor za njihove fizičke aktivnosti, sa spravama prilagođenim njihovom uzrastu. Grad Beograd i Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu svesrdno podržavaju ovu manifestaciju jer ona doprinosi zdravom odrastanju, razvijanju takmičarskog duha, fer pleja i drugarstva – rekla je u „Vrtu dobre nade” Snežana Đurić, sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

– Od 23 dečja maratona, samo jedan ili dva održani su van „Vrta dobre nade”, zbog nekih nesrećnih okolnosti i nadamo se da ih više neće biti. Smoki Smokić dečji maraton je jedna od najznačajnijih manifestacija koje se održavaju kod nas i nama ostaje samo da poželimo da nas vreme posluži i ove godine i siguran sam da će Dečji maraton ponovo biti uspešan – rekao je Aleksić.

Sve mališane, oko 150 najbržih sa kvalifikacija, kao i njihove goste – decu s posebnim potrebama i male atletičare Beogradskog atletskog kluba i Atletskog kluba Voždovac, „Soko Štark” nagradiće svojim proizvodima.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da će „Uniqa” osigurati sve učesnike maratona koji je, računajući i ovu godinu, obuhvatio čak 370.000 mališana.

–Učesnici prvog Dečjeg maratona sada imaju 30 godina i nadam se da će i njihova deca trčati, a značaj ove manifestacije daleko prelazi granice Beograda i Srbije. Smoki Smokić dečji maraton se održava pod značkom Evropske atletike koja ga je proglasila za događaj od posebnog značaja za razvoj atletike – naveo je Nikolić.

Ako ste propustili