Dečak od 13.godina pomogao u hvatanju serijskog ubice

Ričard Ramirez poznat pod nadimkom u medijima kao „Night stalker“( Noćni progonitelj) je od 1984. do 1985. izvršio seriju provala u kuće i stanove na području Los Angelesa pri čemu je počinio silovanja i ubistva ukućana. Postao je poznat kao jedan od najozlogašenijih serijskih ubica u Americi. Uhapšen je 1985.godine i to zahvaljujući dečaku koji je tada imao 13.godina.

Dečak James Romero bio je budan u svojoj garaži kada je čuo korake u blizini svoje kuće. Otrčao je do roditelja i oni su pozvali policiju. Dečak je izašao ispred kuće i susreo se licem u lice sa serijskim ubicom. Ramirez je seo u kola i pobegao a dečak je zapisao broj tablica.

Kada je policija došla, a i detektivi ,shvatili su da se dečak susreo sa serijskim ubicom ali mu nisu odmah rekli koga je ugledao kako ga ne bi uplašili a ono što im je pomoglo za njegovo hvatanje je detaljan opis kao i broj tablica koje je dečak zapisao.

Detektivi su ubrzo uhapsili Ramireza zahvaljujući dečaku a na prepoznavanju dečak je uperio prst upravo ka Ramirezu.

Ričar Ramirez osuđen je 1989.godine na smrt ali čekajući na pogubljenje preminuo je 2013.godine od prestanka rada jetre.

Foto:Wikipedia

Ako ste propustili