Deca palih boraca bez plaćanja školovanja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Vlada sa više od 37 visokoškolskih ustanova potpisala sporazume kojima je predviđeno da deca palih boraca više ne moraju da plaćaju školovanje.

Vulin je na jučerašnjem Saboru Saveza boračkih organizacija Srbije istakao da je Vlada po prvi put istinski obratila pažnju na probleme boraca i njihovih porodica, dodavši da su uvedene i brojne subvencije za zapošljavanje.

Država se ponosi svojim ratnicima, njihovom borbom i ljubavi prema zemlji, naveo je on, uz napomenu da Srbija zato obeležava svaki važan datum iz svoje istorije.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naglasio je da su, pored sporazuma sa fakultetima, zaključeni ugovori i sa privatnim kompanijama, što pokazuje da se menja odnos prema ljudima koji su branili svoju zemlju.

On je podsetio na to da je 2015. godine izdvojeno približno 10 miliona dinara za banjsko lečenje ratnih vojnih invalida, a slična suma je obezbeđena i prošle godine, dok su u ovoj godini sredstava za tu namenu više nego dvostruko uvećana.

Skupu je prisustvovao i ministar odbrane Zoran Đorđević.

Ako ste propustili