Danas u Naučnom klubu Beograd otvorena prva naučno-zanatska radionica „Mejkers spejs“

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević prisustvovao je danas u Naučnom klubu Beograd otvaranju prve naučno-zanatske radionice „Mejkers spejs“, u kojoj će mladi talenti moći da realizuju svoje kreativne ideje.

Svečanom otvaranju radionice prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, zamenik generalnog direktora kompanije NIS Vadim Smirnov i v. d. direktora Centra za promociju nauke Jovan Trifunović.

Šarčević je istakao da će ove godine u Srbiji u kompletnoj funkciji biti tri istraživačke stanice za uzrast osnovne, srednje škole i fakulteta, u čiji će rad biti uključene i druge naučno-istraživačke institucije i naučni klubovi.

Mladenović je podsetio na to da kompanija NIS već nekoliko godina sprovodi program „Zejednici zajedno“ u saradnji sa lokalnim samoupravama i Gradom Beogradom.

Smirnov je rekao da je ta kompanija podržala projekat naučno-zanatske radionice kako bi doprinela digitalnoj pismenosti i razmeni znanja i iskustava u oblasti modernih tehnologija.

Učlanjenje u klub je besplatno, a zainteresovanima su na raspolaganju stručna podrška, oprema i računarska mreža.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili