Danas otvaranje pijace u Ustaničkoj

Nakon rekonstrukcije, pijaca na Konjarniku u Ustaničkoj ulici br. 182-194 svečano će biti otvorena u utorak, 12.7. u 9 sati. Svečanom otvaranju će prisustvovati Miloš Ignjatović, predsednik GO Zvezdara i Predrag Veinović, zamenik predsednika GO Zvezdara, članovi/ce Veća GO Zvezdara, opštinski funkcioneri i gosti.

Rekonstrukcijom „pijace” i prostora između objekata u okviru centra mesne zajednice rešen je najveći komunalni problem na Konjarniku, jer se radi o većoj površini u funkciji pešačke komunikacije građana i pristupa javnim objektima (ambulanta, biblioteka, pošta, pijaca…). Od izgradnje pre 40 godina nije bilo nikakvog ulaganja, pa je bila neophodna sveobuhvatna i kompletna rekonstrukcija ovih površina.

Građani Konjarnika su predsedniku Gradske opštine Zvezdara dostavili peticiju kojom su tražili da tezge ostanu na gornjem platou, odnosno u Ustaničkoj ulici. Građani su inicirali isto i na samom početku radova, ali inicijativa, do promene opštinske vlasti, nije naišla na razumevanje. Novo rukovodstvo Gradske opštine Zvezdara je razgovaralo sa građanima Konjarnika i prihvatilo njihov predlog da se gornji plato uredi sa nadstrešnicama i da tezge ostanu na gornjem platou. Radovi su izvedeni u okviru planiranog budžeta, bez dodatnih troškova.

Prostor donjeg platoa će, tako, ostati nepromenjen, stepenište je natkriveno, a donji deo platoa, kao i stepenište su pokriveni novoizvedenim sistemom osvetljenja koji je priključen na sistem osvetljenja Javne rasvete. Gornji plato je pokriven instalacijom osvetljenja koja je, takođe, priključena na sistem Javne rasvete.

Izvedeni su radovi na postavljanju behaton ploča, nadstrešnica, kao i radovi na farbanju metalnih stubova, uređenju betonskih delova zidova i plafona stepeništa.

Foto:Ilustracija

Izvor:Opština Zvezdara

Ako ste propustili