„Dan zdravih navika – Svi na vagu” ispred Opštine Zvezdara

Tradicionalna manifestacija „Dan zdravih navika – Svi na vagu” biće održana 02.10, od 10 do 16 časova na trgu ispred Gradske opštine Zvezdara i Ustanove kulture „Vuk”, saopštili su iz te opštine.

Posetioci će imati priliku besplatno da provere zdravstveno stanje organizma i da na specijalnim vagama izmere telesnu težinu, a nakon rezultata merenja mogu dobiti i kompletan stručni savet u vezi ishrane.

Deo stručnog tima će meriti vitaminsko-mineralni status organizma i vršiti proveru šećera u krvi. Takođe, posetioci će imati priliku i da se upoznaju sa zdravim proizvodima, koje će moći da degustiraju.

Uz zdravstvene aktivnosti većeg broja učesnika biće upriličen kulturno-umetnički program u kome će učestvovati: sopran Sandra Prodanović, članica hora Opere Narodnog pozorišta i dobitnica nagrade za poslovnu ženu, mladi umetnik na violini Tomislav Savić i gost iznenađenja.

Podršku „Danu zdravih navika” daće i Unija organizacija Srbije koje se bave zaštitom osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om (USOP), kao i dobitnica nagrade za poslovne žene Dubravka Malohodžić sa Udruženjem „Žena plus”. Učešće u događaju uzeće i Udruženje osoba sa invaliditetom Beograda.
Manifestaciju organizuje Udruženje za prevenciju gojaznosti „Svi na vagu” u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara. Manifestaciju će otvoriti predsednik opštine Vladan Jeremić, a prisutnima će se obratiti nutricionista i aromaterapeut, kao i osnivač Udruženja „Svi na vagu” Milka Raičević.

Manifestacija će biti održana uz poštovanje svih preventivnih epidemioloških mera, ističe se u saopštenju.

Ako ste propustili