„Dan otvorenih vrata“ za buduće brucoše na Starom gradu

U sredu, 26. aprila sa početkom u 10 časova, opština Stari grad otvoriće svoja vrata svim budućim brucošima sa teritorije grada Beograda.

Tada će, po prvi put, u nekoj od beogradskih opština, biti održana manifestacija „Dan otvorenih vrata“ na kojoj će se predstaviti sedam fakulteta Univerziteta u Beogradu.

-S obzirom na to da je 2017. godina na Starom gradu godina dece, opština Stari grad je sve svoje resurse i aktivnosti usmerila na edukaciju budućih profesora, doktora, naučnika, pravnika i ostalih stručnjaka. Pošto sam i sam u svakodnevnoj komunikaciji sa mladim ljudima, znam koliko imaju dilema i neodgovorenih pitanja, te se nadam da će im ovo druženje sa budućim kolegama pomoći da donesu jednu od najbitnijih odluka u svom životu – rekao je Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad.

Imajući u vidu da opština Stari grad ima dugogodišnju dobru saradnju sa vrtićima, predškolskim ustanovama i osnovnim školama, želimo da poboljšamo saradnju kako sa srednjim školama, tako i sa fakultetima.

Opština Stari grad poziva sve učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola da dođu i tog dana kroz razgovor sa profesorima i studentima otklone sve nedoumice.

-Dragi brucoši, ovom akcijom želimo da se što pre odlučite za željeni fakultet kako bi nesmetano mogli da se pripremate za polaganje prijemnog ispita – zaključio je Marko Bastać.

Izvor: opština Stari grad

Ako ste propustili