Dan grčke kulture

Manifestacija Dan grčke kulture obeležiće se , u subotu 13. maja 2017. godine, u Kući kralja Petra Prvog na Senjaku, sa početkom u 13 časova.
Manifestaciju će pratiti bogat kulturno-umetnički program u kome će nastupiti kulturno – umetnička društva iz Grčke. Takođe, zainteresovani posetioci će biti u prilici da u galerijskom prostoru Kuće kralja Petra pogledaju izložbu slika i nakita grčkih umetnika, dok će na štandovima u dvorištu biti izložene knjige, karikature i tradicionalni predmeti koji na najbolji način ilustruju bogatu kulturu i istoriju ove zemlje.

U programu će učestvovati i predstavnici Zadužbine Svetog manastira Hilandara u Beogradu, sa monografijom prof. dr Mirka Kovačevića „Sveta carska srpska lavra Hilandar na Svetoj Gori Atonskoj“.
Cilj ove manifestacije je upoznavanje građana Savskog venca i Beograda sa grčkom kulturom.

Ulaz je slobodan.

Izvor: opština Savski venac

Next Post

Ambasador Oliver Potežica podlegao povredama

Сре мај 10 , 2017
Ministarstvo spoljnih poslova Vlade Republike Srbije sa dubokim žaljenjem obaveštava da je ambasador Republike Srbije u Libiji Oliver Potežica jutros u bolnici u Susu podlegao povredama koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći u Tunisu, gde se nalazio po nalogu Ministarstva spoljnih poslova. U saopštenju se podseća na to da su […]