Dalji razvoj ekonomskih i trgovinskih odnosa sa Turskom

redsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Turske Tanžuom Bilgičem da je predstojeća poseta predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji ključna za unapređenje bilateralnih i ekonomskih odnosa dveju država.

Na sastanku je istaknuto da je za dalji razvoj ekonomskih i trgovinskih odnosa od izuzetnog značaja Ugovor o slobodnoj trgovini, koji će biti potpisan tokom posete turske delegacije.

Tema razgovora bili su infrastrukturni projekti za koje je turska strana zainteresovana, kao što su aerodrom Kraljevo, auto-put Tutin – Novi Pazar – Sjenica i auto-put Beograd–Sarajevo.

Ambasador Bilgič je saopštio da su za ekonomsku saradnju važni i sastanci privrednika Srbije i Turske, koji će se održati ovom prilikom.

On je podsetio na to da mnoge turske kompanije već posluju u Srbiji i da je cilj da se broj turskih investitora udvostruči u narednoj godini.

Premijerka Brnabić je izrazila očekivanje da će prilikom posete biti reči i o mogućim projektima u IT sektoru i pozvala turske kompanije da učestvuju na Digitalnom samitu, koji će biti održan u Srbiji 2018. godine.

Na sastanku je ocenjeno da je turizam veoma važan segment saradnje i da je neophodno raditi na povećanju broja turista u obe zemlje,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Foto:Ilustracija /pixabay

Ako ste propustili