Dačić čestitao Lunarnu novu godinu ministru spoljnih poslova Kine

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas ministru spoljnih poslova NR Kine Vang Jiu čestitku povodom Lunarne nove godine, uz uverenje da će ona doneti nove projekte koji će dodatno osnažiti sveobuhvatno strateško partnerstvo dveju zemalja.

„Povodom nastupajuće Lunarne nove godine, primite moje najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji svestrani razvoj, procvat i prosperitet Narodne Republike Kine i opšte blagostanje prijateljskog kineskog naroda, kao i za Vaše dobro zdravlje, uspeh i ličnu sreću.

Siguran sam da će novi lunarni početak doneti i nove zajedničke uspehe, radosti i značajne rezultate u odnosima između naše dve zemlje, koje će slaviti i mnoge generacije posle nas.

Iskreno i blisko prijateljstvo koje naše narode i države spaja dugi niz decenija, kao i uzajamno poverenje i razumevanje u najvažnijim pitanjima, glavni su temelj odnosa između Srbije i Kine, ali i saradnje u okviru mehanizma saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope i inicijative „Pojas i put“, kojima Srbija pridaje izuzetan značaj.

Koristim ovu priliku i da Vam još jednom zahvalim na toplom prijemu prilikom našeg nedavnog susreta u Pekingu i iskazanom gostoprimstvu, zbog čega sam se osećao kao kod kuće i zbog čega se uvek radujem da ponovo dođem u Kinu.

Naš razgovor, kao i susreti koje sam imao sa drugim kineskim zvaničnicima u Pekingu i Tjenđinu tom prilikom, dodatno su me uverili da ćemo imati još mnogo razloga za radost i ponos zbog uspeha u saradnji koji nam predstoje u vremenu koje dolazi.

Uveren sam da će Lunarna nova godina doneti i novu energiju, ideje i mogućnosti za nove projekte, koji će dodatno osnažiti sveobuhvatno strateško partnerstvo Srbije i Kine, a time doneti i dobrobit srpskom i kineskom narodu.

U želji da nam i ova godina donese priliku da se ponovo sretnemo i razgovaramo o mogućnostima za dalje jačanje saradnje i uzvratim Vam toplo gostoprimstvo u Beogradu, još jednom Vam želim dobro zdravlje, mnogo uspeha i ličnu sreću“, navodi se u čestitki Dačića.

Next Post

Počinje uređenje Ulice maršala Birjuzova

Суб јан 28 , 2017
Počinje rekonstrukcija Ulice maršala Birjuzova, na delu od Carice Milice do prolaza ka Zelenom vencu sa uređenjem Kosmajskog prolaza. Vrednost radova je 77 miliona dinara, a rok za izvođenje je 155 dana, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić. Radovi u Ulici maršala Birjuzova će početi od ponedeljka, kada se […]