Dačić čestitao Dan Bezbednosno-informativne agencije

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislavu Gašiću i svim pripadnicima te agencije Dan Bezbednosno-informativne agencije.

Zvanični sajt Vlade Republike Srbije prenosi u celini čestitku Dačića:

„Čast mi je da Vam u ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje ime, čestitam 118 godina od institucionalnog okvira obavljanja poslova koji spadaju u nadležnost Vaše agencije.

Imam posebno zadovoljstvo da naglasim odličnu saradnju koju Bezbednosno-informativna agencija kontinuirano ima sa Vladom Republike Srbije, u našoj zajedničkoj, neprestanoj borbi za očuvanje mira i stabilnosti naše zemlje.

Čast mi je što sam jedan od malobrojnih koji je upoznat sa Vašim rezultatima i koji ima priliku da vam zahvali za sve što ste uradili i što ćete uraditi.

Proteklih godina Vaša agencija se suočavala sa najozboljnijim izazovima današnjice, kao što su borba protiv terorizma i najtežih oblika organizovanog kriminala, zatim ilegalne migracije, kao i očuvanje ekonomske bezbednosti.

Čestitam Vam jer ste u vremenu koje je iza nas, kroz uspešnu saradnju sa skoro svim evropskim obaveštajno-bezbednosnim službama, kao i sa partnerima sa drugih kontinenata, izgradili poziciju pouzdanog saradnika u sektoru bezbednosti, koji će, i u vremenu koje dolazi, biti u stanju da preuzme svoj deo odgovornosti za zajedničku evropsku, a nadam se, i svetsku bezbednost, mir i prosperitet.

Moram da zahvalim i svim pripadnicima agencije, kojima upućujem svoje duboko poštovanje, jer to su ljudi koji iznad svega vole svoju otadžbinu, a svoj posao obavljaju skromno i odgovorno, često, zbog prirode njihovog posla, uz izostanak javnog priznanja“, navodi se u čestitki.

Ako ste propustili