Crni petak u Beogradu

Crni petak (Black Friday)  je  praznik za sve kupoholičare,a uglavnom su to dame koje planiraju kupovine. Black Friday vezan je za Ameriku kada prodavci organizuju rasprodaje i popuste za svoju robu. U Americi se smatra da ovaj dan obeležava i početak Božićne i novogodišnje kupovine.

Crni petak je u Americi dan posle Dana zahvalnosti koji se obeležava svakog četvrtog četvrtka u mesecu,a aktuelan je od 1952.godine.

Crni petak u Beogradu je došao pre nekoliko godina ali samo mali broj radnji je organizovao popuste. Ekspanzija crnog petka je počela od 2016.godine ali do sada se i nije baš najbolje pokazala kod potrošača. Prema nekim tvrdnjama popusti nisu kakvi bi trebalo da budu na ovaj dan. Ipak,treba imati obzira jer i prodavci treba da se naviknu na poseban dan za kupoholičare jer to nije dan zarade već marketinga.

Ove godine „Crni petak“ trebao bi da bude 23.novembra i već ,nezvanično,stižu neke najave i pripreme za taj dan. Možemo očekivati pune tržne centre,kao i prošle godine, u kojima će, verovatno, prevashodno beogradske dame tražiti prava sniženja.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Akcija policije u Ulici Strahinjića bana u Beogradu

Суб нов 10 , 2018
U Ulici Strahinjića bana došlo je do buke iz jednog kafića kada su navijači pevali i zapalili baklje. Policija je došla nakon prijave stanara gde je uhapšeno nekoliko osoba. Policija je zatvorila ulicu i vršila pretres nekih automobila i legitimisanje vozača. Foto:Ilustracija/Beogradske vesti Podeli na FacebookPodeli na Twitter