Četiri osobe uhapšene zbog nepoštovanja zabrane kretanja

Foto: Ilustracija/pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su četiri osobe, a protiv još devet podneće krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

P. B. (1988), M. O. (1992), M. O. (1994) i M. F. (1990) uhapšeni su noćas na različitim lokacijama u Novom Sadu u vreme zabrane kretanja na javnim mestima.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Krivične prijave za ovo krivično delo podnete su protiv još osam osoba, zatečenih tokom noći na ulici, a protiv još jedne podneta je prekršajna prijava.

Za nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije osumnjičena je i dvadesetjednogodišnja meštanka Titela, koja je prekršila propise o samoizolaciji, a nadležni sudija izrekao joj je meru zabrane napuštanja stana, saopštili su iz MUP-a.

Next Post

MUP poziva građane da, ukoliko prepoznaju osumnjičenog sa fotografije, obaveste Policijsku upravu za grad Beograd

Чет мар 19 , 2020
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D. P. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela prevara, teška krađa i krađa. Kako se sumnja, on je dolazio do stanova oštećenih, uglavnom starijih građana na teritoriji Beograda, i lažno se predstavljao kao policajac ili radnik Elektroprivrede […]