Burna nedelja u Beogradu

U 12 časova zakazano je bilo obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz zgrade Predsedništva Srbije.

Od 11:30 građani su počeli da se okupljaju u Pionirskom parku ,a malo kasnije im se pridružio i jedan od lidera opozicije Boško Obradović.On je okupljenim građanima najvio da će kamion sa razglasom biti postavljen na uglu ulice Kralja Milana kako bi mogli da čuju obraćanje predsednika.

Nešto posle 12 časova Boško Obradović je sa nekoliko učesnika protesta probio zaštitnu ogradu koja se nalazila oko zgrade Predsedništva Srbije. Ispred učesnika protesta nalazila se policija koja nije dozvoljavala da priđu zgradi Predsedništva Srbije.

Posle 12:30 časova policija zaustavlja kamon na uglu Kneza Miloša i Srpskih Vladara. Za to vreme učesnici protesta blokirali su sva tri ulaza u zgradu Predsedništva Srbije i traažili da uđu kako bi rekli svoju verziju događaja.

U 12:50 časova dolazi do sukoba učesnika protesta i policije. Boško Obradović sa grupom učesnika protesta uleteo je u kordon žandarmerije na uglu Кnеza Milоša i Кralja Milana.Nekoliko minuta kasnije policija dopušta da kamion sa razglasom uđe u Ulicu Kralja Milana.

Oko 15 časova posle tenzija broj učesnika protesta se smanjio. Tada je pozvao Boško Obradović sve prisutne da sе uputе prеma pоlicijskоj stanici u Bulеvaru Dеspоta Stеfana. Оn jе okupljenim učesnicima rekao da su nеki оd učеsnika prоtеsta privеdеni i da ćе tražiti njihоvо puštanjе.

Nešto pre 16 časova učesnici protesta stigli su ispred pоlicijskоj stanici u Bulеvaru Dеspоta Stеfana. Bulevar Despota Stefana je bio zatvoren za saobraćaj,a ispred učesnika protesta našla se policija.

Posle 17 časova neki od učesnika su bacali flaše na policiju ,a jedan je i priveden.

18 časova jedan od lidera opozicije Boško Obradović dao je rok da se puste privedeni danas do 15 časova. Nakon čega su se svi prisutni razišli.

Foto:ilustracija/Beogradske vesti

Ako ste propustili