Brzina do 130 kilometara na čas na auto-putu

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa i Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima.

Takođe, usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, Predlog zakona o dopunama Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojim se omogućava brzina do 130 kilometara na čas na auto-putu.

Ovaj zakon se donosi iz potrebe da se usklade rešenja koja se odnose na ograničenje brzine na auto-putu sa većinom zemalja Evropske unije, zbog čega je do sada propisana brzina prema našem zakonodavstvu do 120 kilometara na čas povećana za 10 kilometara na čas.

Vlada je na današnjoj sednici donela odluku o tome da se Poseban kolektivni ugovor za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu primenjuje i na poslodavce koji nisu članovi Unije poslodavaca Srbije i koji nisu učestvovali u njegovom zaključivanju.

Donošenjem ove odluke obezbeđuju se jednaki uslovi radnog angažovanja izvođača estradno-muzičkog programa kod svih poslodavaca u Srbiji, čime se sprečava siva ekonomija u toj delatnosti.

Odluka će u značajnoj meri doprineti efikasnijoj zaštiti radno-muzičkih prava izvođača estradno-muzičkog programa, kao i poslova stručnjaka i saradnika u estradno-muzičkoj oblasti.

Foto:Ilustracija/pixabay

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili