Brnabić:Nije prirodno da svih 80.000 učitelja, nastavnika i profesora ima istu platu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da mora da se napravi sistem u okviru koga prepoznajemo i nagrađujemo najbolje, i to ne samo novčano, već i karijerno, što će se postići uvođenjem platnih razreda.

Brnabić je, u otvorenom pismu povodom teksta „Premijerka opet uvredila prosvetare“ objavljenom u dnevnom listu „Danas“, istakla da nije prirodno da svih 80.000 učitelja, nastavnika i profesora ima istu platu.

Mi u Srbiji još uvek nemamo sistem koji prepoznaje i nagrađuje učitelje i profesore koji podstiču talente kod đaka, kako bi oni ostvarili svoj puni potencijal, ukazala je ona.

Predsednica Vlade je rekla da naš sistem ne vrednuje profesora koji sa đakom razgovara mimo nastave u želji da ga motiviše da uradi više, mi ne nagrađujemo učitelje koji neguju ljubav prema znanju i učenju.

Naš sistem sabotira svako iskakanje iz proseka, čak i kada to iskakanje znači menjanje navika koje nas vuku nadole, podvukla je ona.

Brnabić je poručila da je njen zadatak da podiže standarde, čak i kad je određena javnost „dočeka na nož“ zbog toga, saopštavaju iz Vlade Srbije.

Next Post

Barselona porazila Real Madrid sa 3-0 na Santiago Bernabeu

Суб дец 23 , 2017
Real Madrid pobeđen na svom terenu sa 3-0 od Barselone u prvom klasico sezone a u strelce su se upisali Luis Suarez, Lionel Messi i Aleik Vidal. Pobeda je produžila prednost Barcelone protiv rivala Clasico na 14 poena. https://www.youtube.com/watch?v=o_HZFuGeDiA   Foto:Ilustracija/pixabay Podeli na FacebookPodeli na Twitter