Brnabić predložila sastav svog kabineta

Mandatar za sastav nove vlade i ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić saopštila je danas u svom ekspozeu pred poslanicima Skuštine Srbije imena kandidata za sastav nove vlade, koja će imati 18 ministara i tri ministra bez portfelja.

Vlada, koja dobije većinsku podršku, radiće u sledećem sastavu – prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Na čelu ministarstva finansija predložen je Dušan Vujović, ministar privrede biće Goran Knežević, dok Branislav Nedimović ostaje ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine vodiće Goran Trivan, Ministarstvo rudarstva i energetike Aleksandar Antić, dok će ministar za evropske integracije biti Jadranka Joksimović.

Nela Kuburović ostaje ministar pravde, dok će novi član Vlade biti Branko Ružić, koji će voditi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Ministar odbrane biće Aleksandar Vulin, dok će Zoran Đorđević biti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar zdravlja u novoj vladi ostaje Zlatibor Lončar, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

U novoj vladi biće i tri ministra bez portfelja, i to Slavica Đukić-Dejanović biće zadužena za populacionu politiku, Milan Krkobabić za regionalni razvoj i koordinaciju javnih preduzeća i Nenad Popović za inovacije i tehnologiju.

Izvor/foto: Vlada Srbija

Ako ste propustili