Brnabić na konferenciji „Digital, Life, Design“ u Minhenu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić učestvovaće na konferenciji „Digital, Life, Design“, 21. i 22. januara u Minhenu.

Na jednoj od vodećih inovativnih konferencija, premijerka Brnabić govoriće o iskustvima Srbije u oblasti digitalizacije i načinu na koji digitalizacija i IT menjaju Srbiju.

Predsednica Vlade predstaviće prioritete u oblasti digitalizacije i planove za razvoj kreativnih i digitalnih industrija kao naših razvojnih šansi.

Konferencija „Digital, Life, Design“ pokrenuta je 2005. godine u Minhenu, sa ciljem da istraži kako digitalizacija utiče na svakodnevni život ljudi, društvene, političke i ekonomske promene.

U protekloj deceniji konferencija je prerasla u interdisciplinarnu i međunarodu platformu koja okuplja uticajne ljude iz celog sveta, koji svojom kreativnošću, radom i istraživanjima utiču na te promene.

Po oceni uglednog britanskog magazina „The Economist“ – konferencija „Digital, Life, Design“ jedna je od dve najvažnije inovativne konferencije u Evropi.

Konferencija u Minhenu održava se neposredno pre Svetskog ekonomskog foruma u Davosu i okupiće oko 150 govornika i više od 800 učesnika po pozivu iz celog sveta.

Konferenciju će pratiti više od 200 novinara vodećih evropskih i svetskih medija.

Tokom učešća na konferenciji u Minhenu, predsednica Vlade sastaće se sa državnom ministarkom za evropske poslove i regionalne odnose Bavarske Beate Merk.

Brnabić i Merk razgovaraće o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji Srbije i Nemačke, aktuelnim političkim temama u regionu Zapadnog Balkana, kao i nemačkoj podršci procesu evropskih integracija,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Foto:arhiva

Ako ste propustili