Britanski državljanin se suočava sa dve godine zatvora u Dubaiju jer mu je nađen kanabisu u krvi

Britanski konobar je osuđen na dvie godine u zatvoru u Dubaiju nakon što su pronađeni tragovi kanabisa u njegovoj krvi. On tvrdi da je pušio drogu u Velikoj Britaniji pre nego što je otputovao u UAE kako bi započeo nov život.

On je došao u Dubaji kako bi radio kao konobar a kada su njegovi poslodaci prilikom zapošljavanja ga testirali na drogu pronađeni su mu tragovi kanabisa u krvi. I ako,kako on tvrdi,je popušuo drogu pre dolaska u Dubaiji on je osuđen na dve godine zatvora jer Ujedinjeni Arapski Emirati imaju nultu toleranciju prema drogama čak i prisustvo kanabisa u krvotoku je klasifikovano kao posedovanje.

Posle nekoliko nedelja u zatvoru, dobio je kauciju pre rasprave o žalbi neposredno pred Božić. Njegov pasoš je za sada konfiskovan i biće mu vraćen ukoliko mu bude prihvaćena žalba.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Noć knjige – 15. decembra

Сре дец 13 , 2017
U petak, 15. decembra u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17 sati do ponoći održaće se sedamnaesta regionalna manifestacija “Noć knjige.” Kao i do sada čitaoci će moći da kupe knjige po najpovoljnijim cenama i imaće priliku da se druže sa svojim omiljenim piscima Popusti na Lagunina izdanja: za kupovinu […]