Briga za životnu sredinu je briga za bolji život građana

Predsednica Vlade Repubike Srbije Ana Brnabić, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarali su danas sa delegacijom američke savezne države Merilend o mogućnostima ulaganja u ekološke projekte u Srbiji.

Brnabić je tom prilikom rekla da je Srbija na dobrom putu u oblasti zaštite životne sredine što dokazuje i to da je 20 kompanija zainteresovano za ulaganje u ovu oblast u našoj zemlji.

Investicije su neophodne da bi se razvoj nastavio i da život građana naše zemlje bude bolji, istakla je premijerka i dodala da Srbija ima dobre bilateralne odnose sa SAD, što dokazuje i saradnja sa saveznom državom Merilend.

Ona je izrazila nadu da će saradnja američkih kompanija sa kompanijama iz Srbije rezultirati rešavanjem mnogih pitanja koje imamo u ovoj oblasti, pri čemu nam je potrebna modernizacija tehnologije, razmena iskustava, jačanje dijaloga i saradnje Srbije i SAD.

Trivan je ocenio da je poseta delegacije iz Merilenda veoma značajna za napredak Srbije u oblasti zaštite životne sredine.

Svako ko dođe u Srbiju, ima šansu da investira i u ceo region. Srbija svojom politikom koju vodi, otvara vrata u čitavom okruženju, dodao je on.

Najviši predstavnici države Merilend, predstavili su kapacitete te američke savezne države i napore koje preuzimaju na planu zaštite životne sredine.

Savezna država Merilend i Republika Srbija imaju istu ideju – da poboljšaju život građana, a razvoj u oblasti zaštite životne sredine je jedan od najbitnijih puteva ka tome.

Ova oblast je neopterećena hipotekama prošlosti što daje veliki prostor i mogućnosti američkim kompanijama koje posluju u oblasti zaštite životne sredine, da rade i razvijaju svoje poslovanje u Srbiji, što predstavlja zajednički interes.

Kompanije iz savezne države Merilend doneće „zelene“ tehnologije i investirati u oblasti u kojima Srbija ima najviše izazova, u preradu otpadnih voda, preradu otpada i u remedijaciji zemljišta, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

Ako ste propustili