Bombe na aerodromu „Nikola Tesla“ bile neupotrebljive

Zamenik komandira stanice granične policije Aerodrom „Nikola Tesla“ Borko Papić objasnio je da školske ručne bombe, koje su nađene jutros na aerodormu, nisu imale eksplozivno punjenje i da su shodno tome bile neupotrebljive i nisu predstavljale opasnost.

Papić je ukazao da je graničnu policiju u ranim jutarnjim satima, aerodromska služba bezbednosti obavestila da je u prostoru gde se smeštaju robne pošiljke, nađeno 10 ručnih školskih bombi različitog oblika i večičine, spakovanih u četiri vreće.

„Po dolasku na lice mesta uviđajna ekipa utvrdila je da se radi o školskim bombama, bez ekplozivnog punjenja, koje su samim time bile neupotrebljive i nisu mogle ugroziti bezbednost zaposlenih, putnika i samog kompleksa aerodroma Nikola Tesla“, istakao je  Papić.

Prema njegovim rečima, po završenom uviđaju specijalizovana ekipa Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd preuzela je predmete i odnela sa aerodoroma .

On je ukazao da policija na aerodroma, u  saradnji sa aerodromskom služnom bezbednostti svakodnevno obavlja opseravciju i preglde pristanišne zgrade kao i pratećih objekata na kompleksu aerodroma „Nikola Tesla“.

Izvor:MUP

Ako ste propustili