Blokiranje saobraćajnica ometa slobodu kretanja građana

Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da blokiranje prometnih saobraćajnica nije način da se iskaže nezadovoljstvo po bilo kom pitanju, a uz to je i nezakonito.

U saopštenju se navodi da je cena goriva pitanje o kojem uvek može da se razgovara civilizovano, a nikako razlog da se ometa saobraćaj, sloboda kretanja i naročito prolaz hitnim službama koje pomažu našim sugrađanima u nevolji.

Motivi za ovaj protest definitivno nisu socijalni, već su politički i ovakav protest predstavlja svojevrstan teror prema ogromnoj većini naših sugrađana, koji su u kolonama – ometeni da odu na posao ili da se vrate svojoj porodici.

Vlada Srbije i njeni nadležni organi uvek su bili spremni da potpuno kompetentno i dobronamerno razgovaraju sa svim zainteresovanim stranama o svakom društvenom pitanju.

Ovde, međutim, to nije slučaj. Reč je o čisto političkom protestu političke manjine, bez podrške u narodu, koja zloupotrebljava pravo na protest tako što ometa slobodu kretanja građanima, a to je u demokratiji nedopustivo.

To je i odraz političke nemoći da se argumentima, ako ih ima, pokrene diskusija o svakom otvorenom pitanju, dodaje se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili