Besplatni pregledi i savetovalište o prevenciji šećerne bolesti i gojaznosti

Savetovalište na temu „Prevencija šećerne bolesti i gojaznosti sportom i zdravom ishranom” održaće se sutra od 8 do 12  časova  u prostorijima DKC „Majdan”. Organizator je Opština Savski venac u saradnji sa  Dečjim kulturnim centrom  „Majdan”  i Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije”.

Kako je saopšteno iz Opštine Savski venac, Savetovalište je namenjeno građanima svih dobi, a lekari Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije” održaće kratka predavanja o dijabetesu, zdravoj ishrani i prevenciji sportskih povreda. Pored toga, svi sugrađani koji sutra posete DKC „Majdan”  moći će da obave i besplatne preglede – merenje šećera u krvi, krvnog pritiska,  indeksa telesne mase, zatim merenje telesne težine, pulsni oksiometar, a lekari Zavoda  će im ujedno pružati i savete o pravilnoj ishrani.

U Srbiji je dijabetes peti vodeći uzrok umiranja i peti vodeći uzrok opterećenja bolestima, zato je veoma važno redovno kontrolisati zdravlje i loše navike zameniti zdravim stilom života – pravilnom ishranom, održavanjem optimalne telesne težine i fizičkom aktivnošću.

Ako ste propustili