Besplatna škola kompjutera za penzionere

Starogradski penzioneri imaju priliku da pohađaju besplatnu školu kompjutera koju organizuje Gradska opština Stari grad.

Kurs osnova rada na računaru, održava se dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, u prostorijama opštinskog Kontakt centra, koji se nalazi u prizemlju opštinske zgrade, u Makedonskoj 42.  Časovi kompjuterske obuke se odvijaju po grupama, od 14 i 15 časova, a svakom polazniku je obezbeđen kompjuter ili lap top uređaj za praktičnu nastavu i učenje.

Predavači su mladi starogradski volonteri – informatičari, koji sa puno pažnje i strpljenja objašnjavaju starijim sugrađanima sve tajne hardvera i softvera. Nastava podrazumeva osnovne informacije o računaru, programe za obradu teksta, upotrebu interneta, korišćenje mejla, korišćenje društvenih mreža i skajpa – tačnije kako najlakše da koriste kompjuter za svakodnevnu komunikaciju sa najbližima.

Plan je da u narednim mesecima obuku prođe što više penzionera. Prve dve grupe grupe, sa po desetak polaznika, počele su rad u utorak, 31. oktobra.

Svi Starograđani, penzioneri zainteresovani da postanu „on lajn seniori“ mogu da se prijave za besplatnu školu kompjutera na telefon opštinskog Kontakt centra 785-2-999, svakog radnog dana od 8 do 16 časova.

Izvor:opština Stari grad

Ako ste propustili