BEOVIZIJA 2018 : Na prvo slušanje

Beovizija se vratila i održaće se 20.februara u Sava Centru na kojem će nastupiti 17 potencionalnih predstavnika za 63.Evroviziju koja se održava u Lisabonu od 8. do 12. maja.

Na prvo slušanje treba reći da neki učesnici izgleda nisu upoznati šta znači snimiti pesmu za Evroviziju. Ono što bi trebalo da znaju da kada se piše tekst MAKSIMALNO izbegavati č,ć,đ,dž jer većini stranaca kada ih izgovaramo zvuči „teško“. Ovo kažem jer su neki, kao namerno,što više gledali da stave u tekst. Muzika treba da probudi i da zadrži pažnju,a po mogućnosti da asocira na podneblje sa kojeg dolazi ali to i nije toliko obavezno.

Na prvo slušanje ,namerno kažem, jer verovatno će biti razlike između studijskog izvođenja i izvođenja uživo pa će tada biti i sve kristalno jasno. Ono što se sada može reći da su na prvo slušanje tri pesme skrenule pažnju i to od izvođača Biber i DJ Niko Bravo ( i ako u refrenu koriste DŽ), Sanja Ilić i Balkanika Dušan Svilar. Lično mišljenje da ovi izvođači zaslužuju pažnju,posebno Biber i DJ Niko Bravo, a koji će se svideti publici i žiriju tek ćemo videti.

To nimalo neznači da su ostali izvođači loši ali treba razgraničiti pesmu koju bi slušali i pesmu koju treba poslati na Evroviziju a tu je u velikoj meri i vizuelni efekat,kako se kaže ceo paket.

U suštini možete izabrati i najbolju pesmu na svetu ali nije garant pobede jer tu utiče mnogo spoljnih faktora,koja na žalost nemaju veze sa muzikom a zbog čega su neki naši raniji izvođaći „ispaštali“. Primera radi,a ono što je malo poznato, pesma od Željka Joksimovića „Lane moje“ jedna je od najboljih pesama u istoriji Evrovizije a nije pobednik.

TAKMIČIĆE SE:

Ni sunca ni meseca – Ivan Kurtić

Nema te – Rambo Amadeus i Beti Đorđević

Vila – Boris Režak

Ruža sudbine – Danijel Pavlović

Naša deca – Sanja Ilić i Balkanika

Bar da znam – Srđan Marijanović

Probudi se – Osmi vazduh i drugari

Pod krošnjom bagrema – Dušan Svilar

Pesma za tebe – Saška Janković

Svatovi – Biber i DJ Niko Bravo

Zato – Koktel Balkan

Umoran – BASS

Jača sam od svih – Lana i Aldo

Hajde da igramo sada – Sevdah bejbi

Zemlja čuda – Maja Nikolić

Samo nek se okreće – Lord

Beži od mene – Igor Lazarević

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili