Beogradski vodovod i kanalizacije podnosi krivične prijave

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ podneće u ponedeljak 19.03.2018. godine krivične prijave protiv NN lica koja su bacanjem deterdženta u fontanu na Slaviji ugrozila njen rad i nanela finansijsku i materijalnu štetu javnom objektu.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ osuđuje uništavanje fontana koje su imovina svih Beograđana. Sipanje deterdženta u fontanu na Slaviji samo je poslednje u nizu takvih bezočnih postupaka. Pre više meseci, na sličan način, na “udaru” su bile fontane na Tašmajdanu i na Trgu Nikole Pašića.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ apeluje da se bilo kakva hemijska sredstva ne ubacuju u fontane pošto ometaju njihov normalan rad. Zbog sofisticirane tehnologije koju koristi i kojoj hemijska sredstva, poput deterdženta, sprečavaju rad, fontana na Slaviji će, zbog neodgovornosti pojedinaca, morati na kratko da prestane sa radom kako bi se očistile mlaznice i bazen.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” takođe upozorava da je pretrčavanje kružnog toka na Slaviji, kako bi se došlo do fontane, i penjanje na samu fontanu izuzetno opasno,navodi se u saopštenju te institucije.

Ako ste propustili